למה הספרים עדיין לא נעלמו מן העולם
למרות התפתחות הטכנולוגיה והטלפונים החכמים, למרות הטלוויזיה ולמרות המחשבים (ואולי – דווקא בגלל) . הספרים עדיין לא נעלמו מן העולם ורבים מבלים לא מעט שעות בכל שבוע בקריאתם. ילדים, בני נוער, צעירים וגם מבוגרים קוראים ספרים מז'אנרים שונים ומשלבים את הקריאה לצד פעילויות אחרות ולעיתים גם במקומן. הספרים שומרים על מקום של כבוד ונראה שלא ייעלמו לנו לעולם. הם לוקחים אותנו למחוזות רחוקים, מפתחים את דמיוננו ומאפשרים לנו לקחת פסק זמן מטרדות היום יום, מכל העיסוקים האחרים.
לנקות את הראש ולשקוע בדמיונות
הספרים, כך נדמה, מלווים אותנו מאז ומתמיד. אנו נחשפים אליהם כבר בגילאים צעירים מאד, עוד לפני שאנו יודעים לקרוא בעצמנו, וממשיכים לקרוא אותם גם אחר כך – הן בבית הספר והן בשעות הפנאי. אלה יכולים להיות ספרים בתחומים שונים, ספרים קלילים וגם ספרים מעמיקים יותר. אלה יכולים להיות ספרים עם תמונות או עם איורים או ספרים עם טקסט בלבד. אחת הסיבות מדוע רבים ממשיכים עם תחביב הקריאה ומבלים לא מעט זמן בכל שבוע בקריאה עצמה היא העובדה שזוהי דרך נפלאה לקחת פסק זמן, "לנקות את הראש" ולשקוע בדמיונות. המילה הכתובה מעוררת בנו חוויות, זיכרונות ודמיונות ומאפשרת לנו, הקוראים, להתרחק ולו לרגע מהמציאות שבה אנו חיים.
פיתוח מיומנויות חשובות
בזמן קריאת הספר אנו מפליגים לעולמות אחרים, אנו הופכים לדמויות שונות או מלווים את הדמויות המוזכרות בעלילה. אנו נחשפים למידע חדש, לומדים לא מעט על תקופות רחוקות ועל מקומות שונים ובמקביל גם משפרים את מיומנות הקריאה שלנו. הדבר נכון בעיקר לגבי ילדים וצעירים, המבלים שעות בקריאה ובכך משפרים מיומנויות חשובות, שיכולות לעזור להם לא מעט גם בהמשך.
נגישים וקריאים
את הספרים אפשר להשיג בכל חנות. הם נגישים לנו מאד וגם קריאים. הם פונים אל קהל היעד בשפה הנכונה ומשלבים לא מעט אלמנטים שהופכים אותם לאטרקטיביים יותר, כמו תמונות, למשל, או אפילו איורים.