עריכת ספר בוורד
עריכת ספר, בדומה לכתיבתו, היא משימה מאתגרת ולא פשוטה. לשמחתנו, ישנם כיום לא מעט כלים המסייעים בכך ובעיקר גם תוכנות הנחשבות לידידותיות למשתמש. הוורד הוא אחד הכלים היעילים ביותר לכל כותב (מתחיל או מנוסה) והוא מציע שפע של אפשרויות, בהן ניתן להיעזר במהלך כתיבת הספר ועריכתו. איך עושים את זה? הנה מדריך מקוצר שיעזור לכם בכך:
פתיחת הקובץ ושמירתו
מדובר בשלב הראשוני – פתיחת קובץ וורד (Word). ישנם כותבים הבוחרים בקובץ חדש לכל פרק בספר וישנם כאלה המעדיפים את אותו הקובץ לכל הספר. הדבר נתון לבחירתכם ובהתאם לנוחיותכם. לאחר פתיחת הקובץ, יש לתת לו שם. שם הקובץ יכול להיות כל שם, בין אם מדובר בשם הספר עצמו או אולי בכותרת הפרק. את הקובץ שפתחתם יש לשמור עתה בתיקייה הרלוונטית: תיקייה שבה מומלץ גם לשמור את כל חומרי הגלם, לרבות תמונות וחומר עזר, הנדרשים לכם לצורך הכתיבה עצמה והמלווים אתכם בתהליך כולו.
הגדרת שולי העמוד
לאחר שפתחתם קובץ וורד חדש, עליכם להגדיר את שולי העמוד. רצוי שהטקסט אותו אתם כותבים יהיה במרחק של לפחות 1.5 ס"מ עד 2 ס"מ משולי העמוד. לא יותר, לא פחות. הדבר תלוי, בין היתר, גם בסוג הכריכה שבחרתם או שתבחרו עבור הספר שלכם. למשל, אם בחרתם בכריכה קשה לספר, עליכם להגדיר בקובץ שוליים נוספים, בגודל של 2.5 ס"מ.
בחירת הפונטים המתאימים והגדרתם
לאחר הגדרת העמוד, השוליים וגם הכותרות (שניתן גם להגדיר בשלבים מתקדמים יותר), עליכם לבחור את הפונטים (הגופנים) המתאימים לכם לכתיבה. הדבר נעשה לפני שיוצאים לדרך, לפני שמתחילים בכתיבה. אפשר כמובן לשנות את גודל הפונט ואת סגנונו גם בהמשך, אולם מומלץ לעשות זאת כבר בשלבים הראשונים של התהליך, בעיקר לשם הנוחות שבעניין. ניתן לבחור בפונטים סטנדרטיים, כמו Arial, למשל, או בכל פונט אחר שרוצים, תוך התייחסות לסגנונו הכללי של הספר ולעיצובו.
שילוב של אלמנטים שונים
אפשר לשלב כבר בשלב הכתיבה אלמנטים שונים בקובץ עצמו, שיופיעו לצד הטקסט הקיים. אלו יכולות להיות תמונות, מפות, טבלאות או כל אלמנט אחר אותו מעוניינים לשלב בספר. חשוב כמובן שאיכותו תהיה גבוהה, ובכל מקרה יש לצרף אותו כקובץ בנפרד כששולחים את הספר להדפסה.
רוצים להדפיס את הספר שלכם? רוצים להגשים חלום? אנחנו, בדפוס דיגיטול, נעזור לכם בכך ונספק לכם את השירות הנדרש לצורך הפקת הספר. כל זאת, במחיר משתלם ובאיכות ללא פשרות.